Splošni pogoji,
pravila & politika zasebnosti

Prosimo preberite si spodnja pravila pred uporabo naših spletnih oglasnikov. Za vašo uporabo spletnega mesta veljajo naslednji pogoji uporabe, ki ste jih z uporabo spletnega mesta pravno zavezani sprejeti. Če niste pripravljeni upoštevati teh pogojev, morate nemudoma zapustiti spletno mesto.

1. Uvod

  • 1.1. Racemarket.net (v nadaljevanju Upravitelj, spletna stran, spletno mesto) je spletni oglasnik namenjen dirkanju. Na portalu niso dovoljeni oglasi za "vsakodnevne" avtomobile, motorje ali opremo. Racemarket.net, "racemarket network", "racemarket", "mi", "naš" pomeni blagovno znamko v lasti in upravljanju podjetja New Tab, registriranega v Sloveniji (SI), matična številka 8195340000 s sedežem na Ustje 32, 5270 Ajdovščina.
  • 1.2. Uporaba strani je pogojena s sprejetjem teh splošnih pogojev in pravil. Če pogojev ne sprejemate, vas prosimo, da stran nemudoma zapustite.
  • 1.3. Uporaba imen držav znotraj naslovov oglasnika in prikazanih zastav ne pomeni nobenih povezav, podpore ali povezanosti z državnimi ali vladnimi institucijami, temveč se uporablja le za lažjo interpretacijo ciljnega občinstva posameznega oglasnika.

2. Avtorske pravice

Vse vsebine na spletni strani so avtorsko zaščitene, kopiranje je prepovedano brez prehodnega soglasja avtorja / lastnika pravic.

3. Prepovedana uporaba

Spletne strani ne smete uporabljati za:
  • objavo oglasov, nepovezanih z dirkanjem. Oglasi za normalne avtomobile, motorje, opremo ter oglasi za mobilne telefone in podobno, bodo odstranjeni brez prehodnega opozorila. V kolikor bo uporabnik ponovno oddal oglas, ki je kršil to pravilo, bo njegov uporabniški račun ukinjen in email blokiran.
  • izdelavo podatkovne baze (elektronske ali fizične) ki vključuje vsebino prenešeno ali na kakšen drug način pridobljeno iz spletnega mesta razen, kjer je to eksplicitno dovoljeno.
  • komercialne namene s pretiranim oglaševanjem storitev, ki jih vaše podjetje ponuja in ne samih predmetov, ki jih prodajate. Za oglaševanje storitev je na voljo banner oglaševanje.
  • postavitev povezave na spletne strani, kjer ta povezava preusmeri uporabnike na nezakonite materiale ali materiale, ki je v nasprotju s temi pogoji
  • za prenos ali ponovno razpošliljanje vsakega materiala, pridobljenega iz spletne strani na katero koli tretjo stranko, razen če je to izrecno dovoljeno na spletni strani
  • na tak način, da odstranite obvestilo o avtorskih pravicah in blagovnih znamk (-e) z vsemi kopijami kakršnega koli materiala, ki v skladu s temi pogoji
  • širjenje nobene nenaročene pošte ali nedovoljenega oglaševanja, promocijskega materiala, "junk pošto«, »spam«, »verižna pisma", "piramidnih shem," ali katere koli druge oblike napeljevanja
  • širjenje kakršnega koli materiala, ki vsebuje programske viruse ali kakršno koli drugo računalniško kodo, datoteke ali programe, namenjene prekiniti, poškodovati, uničiti ali omejiti delovanje katere koli računalniške programske ali strojne opreme ali telekomunikacijske opreme
  • širjenje kakršnega koli materiala, ki je ali bi lahko kršil pravic (vključno s pravicami intelektualne lastnine) za katero koli tretjo stranko ali nezakonita, grozilnih, obrekljivih, nespodobno, žaljivo, pornografskih, žaljivih, podvržene rasnemu sovraštvu, diskriminatorna, grozeče, škandalozno, protivnetno, bogokletno, v nasprotju z zaupanjem, je v nasprotju z zasebnostjo, ki lahko povzroči motnjo ali neprijetnosti, ali se lahko omeji ali zavirajo uporabo spletne strani s strani katerekoli osebe, ali ki predstavlja ali spodbuja ravnanje, ki se lahko šteje za kaznivo dejanje ali izrekanje naraste do civilne odgovornosti v kateri koli državi na svetu
  • širjenje vsakega gradiva, ki ogroža zasebnost ali varnost nekoga drugega
  • širjenje materiala, ki lahko prinese Racemarket.net ali katero koli od njegovih blagovnih znamk v spor ali na kakršen koli način poškoduje njihov ugled
  • za razširjanje katerega koli gradiva, če uporaba materiala s strani Racemarket.net ali katera koli tretja oseba, ki ji licencira ali dovoljuje Racemarket.net, bo povzročila kakršne koli zahtevke tretjih oseb; ali
  • za objavo povezave, ki bo uporabnike preusmerila na vsebino, ki je v nasprotju z zgoraj omenjenimi pravili.

3.1. Pravila oglasov

  • Normalni oglasi ne potečejo dokler uporabnik izdelka ne označi kot prodanega (premakne v kategorijo Prodano).
  • Uporabnik ne sme urediti oglasa tako, da zamenja njegovo celotno vsebino z drugim predmetom. Primer: če v oglasu prodajate Subaru Imprezo, je ne smete (če je ali ni bila prodana) zamenjati z Mitsubishi menjalnikom, saj bo ta oglas označen kot prodan in odstranjen.
  • Prevodi: naša ekipa se trudi za čimboljše prevode vaših oglasov v vse jezike, a kljub temu lahko prihaja do napak. Ko objavljate oglas, prosimo ne uporabljajte narečja ali okrajšav (diff, špera), saj lahko pride do napak pri prevodu. Imamo prevajalce, ne vaših lokalnih mehanikov. Nekateri prevodi so lahko računalniško generirani. Racemarket ne odgovarja za morebitne napake pri prevajanju, ki bi povzročile nesporazume in spore med prodajnim postopkom med prodajalcem in kupcem. Prodajalec je odgovoren za preverjanje točnosti oglasa (ponudbe), kupec pa se mora seznaniti z vsemi podrobnostmi o ponujenem blagu, ki je vključeno v prodajo.
  • Ko je oglas plačan in viden na strani, niste upravičeni do povračila stroškov objave, do povračila prav tako niste upravičeni, če je oglas umaknjen zaradi neustrezanja s Splošnimi pogoji in pravili.
  • Krediti niso zamenljivi za denar ali vračljivi (preostali znesek krediti na vašem računu).
  • Vsa povpraševanja se ročno moderirajo, preden se pošljejo prodajalcu (lastniku oglaševanega izdelka), da se prepreči prevara / neželena sporočila. Z oddajo povpraševanja prek kontaktnega obrazca v vsakem oglasu se uporabnik / obiskovalec strinja, da bodo njegovi podatki posredovani prodajalcu, podatke pa bo racemarket uporabil samo za namene te poizvedbe in jih ne bo delil z nobeno tretjo osebo razen s prodajalcem.

4. Uporabniško generirana vsebina

Strani na spletni strani, kjer si lahko objavljate vsebine so na voljo za vaše zasebno, nekomercialno izmenjavo zakonitega, ustreznega, poštenega in ustreznih informacij, mnenj in pripomb. Uporaba spletne strani, ki je v neskladju s temi navedenimi nameni je strogo prepovedana. Z oddajo kakršnokoli vsebino na spletni strani, se strinjate da:
  • 4.1.1. podjetju Racemarket.net podelili svetovno, neizključno in brezplačno licenco za uporabo takšne vsebine in vsega gradiva, ki ga vsebuje, v kakršne koli namene, med drugim za uporabo, spreminjanje, distribucijo, urejanje, kopiranje, reprodukcijo, prevajanje, razkrivanje, objavo in/ali odstranitev takšne vsebine s spletnega mesta. V primeru računov, registriranih kot "podjetje", podeljujete dovoljenje za uporabo vaše blagovne znamke in grafike (logotipov - avtorsko zaščitenih ali ne) v določenih delih spletnega mesta, ki bodo javno prikazani drugim obiskovalcem. Če tega dovoljenja ne želite odobriti, nam to sporočite takoj po registraciji ali kadar koli pozneje in takoj ga bomo odstranili.
  • 4.1.2. jamčite spletnemu mestu, da je oddana vsebina v skladu z določbami iz točke 3 in
  • 4.1.3. priznavate, da lahko Racemarket.net zahteva potrditev gornjih pravic in jamstev in se strinjte, da to storite v roku 7 dni po vsaki zahtevi iz Racemarket.net.
  • 4.2. Racemarket.net si pridržuje pravico (ne pa obveznost) po lastni presoji, da zavrne, pregleda in uredi, premakne ali odstrani vsebino, ki je dana, ali je na voljo na, spletni strani, ne da bi moral dati nobenih razlogov za to. Vendar Racemarket.net ne bo pregledal gradiva, ki ste vi ali kdo drug postavili na spletni strani, in zato, razen če smo o vsebini izrecno obveščeni, ni mogoče domnevati, da se je Racemarket.net zaveda. Če se ne strinjate z objavo katere koli vsebine, danih na spletni strani, se obrnite na Racemarket.net preko kontaktnega obrazca v zavihku kontakt, upravljalec pa bo ukrepal z dejanji, ki se mu zdijo primerni.
  • 4.3. Racemarket.net ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne izjave, materiala ali druge vsebine, ki jih postavljate vi ali katera koli tretja oseba ali za kakršno koli izgubo ali škodo, nastalo zaradi vaše kršitve teh Pogojev.
  • 4.4. lahko oddate oglas le za posamezne predmete, ki so dejansko na voljo, ne pa za promocijo vaših storitev ali večih predmetov hkrati. Za promocijo storitev vašega podjetja omogočamo banner oglaševanje.

5. Povezave iz ostalih strani

Lahko se povežete s spletno stranjo, vendar samo zato, ker ne posnemate strani spletnega mesta in če upoštevate naslednje pogoje:
  • 5.1.1. na spletnem mestu ne ustvarite okvirja ali nobenega drugega brskalnika ali obrobnega okolja.
  • 5.1.2. na noben način ne implicirate na kakršnokoli podporo racemarket.net razen s pisno soglasjem.
  • 5.1.3. brez izrecnega pisnega dovoljenja Racemarket.net ne uporabljate logotipa ali blagovnih znamk, prikazanih na spletnem mestu.
  • 5.1.4. ne povezujete s spletnega mesta, ki ni v vaši lasti in
  • 5.1.5. vaša spletna stran ne vsebuje vsebine, ki je neutemeljena, žaljiva ali sporna, ki krši pravice intelektualne lastnine ali druge pravice katere koli druge osebe ali kako drugače ne ustreza vsem veljavnim zakonom in predpisom.

6. Blagovne znamke

Vse blagovne znamke racemarket.net (registrirane in neregistrirane), grafike, logotipi, ikone, glave strani in ostali elementi so intelektualna lastnina racemarket.net in v taki obliki oz. sumljivo podobni, ki bi povzročala zmedo, ne smejo biti uporabljeni brez predhodnega pisnega soglasja racemarket.net razen za namen promocije znamke in storitev spletnega mesta.

7. Registracija

  • 7.1. Za dostop do določenih delov strani, Racemarket.net lahko od vas zahteva registracijo, pri kateri posredujete določene osebne podatke o sebi. Takšna registracija je predmet posebnih pogojev o registraciji. Ob registraciji se strinjate da:
  • 7.1.1. ste navedli resnične, točne, aktualne in popolne podatke o sebi, kot je od vas zahteval obrazec za registracijo.
  • 7.1.2. boste ob vsaki spremembi teh podatkov, te v najkrajšem možnem času posodobili.
  • 7.2. Ob registraciji na spletno stran, vam bo dodeljeno uporabniško ime in geslo. Te podatke lahko uporabljate samo vi, delitev omenjenih podatkov tretjim osebam je prepovedano. Zato se strinjate, da:
  • 7.2.1. boste poskrbeli za varnost vašega uporabniškega imena in gesla in boste v celoti odgovorni za vsebino na strani, ustvarjeno s pomočjo vašega uporabniškega računa.
  • 7.2.2. boste takoj obvestili racemarket.net, če opazite sumljivo aktivnost vašega uporabniškega računa ali kakšen drug sum na vdor v vaš račun. O tem nas takoj obvestite preko emaila.
  • 7.2.3. boste poskrbeli, da se ob vsakem odhodu iz strani iz vašega računa odjavite.
  • 7.2.4. racemarket.net od vas ne bo nikoli zahteval vašega gesla, v primeru da prejmete zahtevo v sporočilu preko emaila, kjer od vas zahtevamo geslo, NE ODGOVARJAJTE, saj gre za prevaro, ki jo ne moremo nadzorovati. Racemarket.net ne more biti in ne bo odgovoren za morebitne izgube, škodo ali stroške, ki izhajajo iz neizpolnjevanja teh zahtev.

8. Pogoji uporabe

  • 8.1. Medtem ko Racemarket.net si prizadeva zagotoviti, da je spletna stran običajno na voljo 24 ur na dan, zaradi narave interneta se napake, prekinitve in zamude lahko pojavijo v vsakem trenutku. Skladno s tem, je spletna stran podana na osnovi "kot je" in "kot je na voljo", brez kakršne koli garancije in ne prevzema nobene odgovornosti, ki izhaja iz katere koli prekinitve razpoložljivosti. Dostop do spletnih strani se lahko začasno in brez predhodnega obvestila začasno prekine v primeru odpovedi sistema, vzdrževanja ali popravila ali kateri koli drugi razumnega vzroka.
  • 8.2. Zavedate se, da medtem si ko Racemarket.net prizadeva, da zagotovi, da so informacije na spletni strani in vseh sorodnih materialih, ki vam jih Racemarket.net, ali po e-pošti ali kako drugače ponuja, točne in popolne, je to samo splošna informacija in se ne nanašajo vaše posebne zahteve, in ne predstavlja nobene oblike nasveta ali priporočila Racemarket.net. Zavedate se, da podatki na spletni strani ne odražajo nujno stališča in mnenja Racemarket.net ali katero koli od njegovih blagovnih znamk in da se na podlagi racemarket.net materialov ne smete zanašati kakršne koli posebne naložbe ali drugo poslovno ali osebno odločitve in priznavate, da je pred sprejetjem takšnih odločitev potreben strokovni nasvet.
  • 8.3. Potrjujete, da nekatere vsebine lahko priskrbijo tretje osebe, njihova natančnost in popolnost pa ne bosta preverili Racemarket.net. Racemarket.net ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršno koli netočnost ali opustitev informacij, ki so na voljo na spletnem mestu ali na spletnih straneh Racemarket.net. Vse implicitne garancije so izključene iz teh določil in pogojev, kolikor jih je mogoče izključiti kot pravno vprašanje.
  • 8.4. Racemarket.net bo po vseh močeh zagotavljal, da spletna stran in vsebine racemarket.net ne vsebujejo ali širijo virusov ali kakršnekoli druge zlonamerne kode. Vendar je priporočljivo, da za varnost poskrbite tudi sami. Racemarket.net izključuje v največjem obsegu z veljavno zakonodajo dovoljeno odgovornost v zvezi s kakršno koli škodo ali izgubo, ki nastane z računalniškimi virusi ali drugo zlonamerno kodo, ki izvirajo iz spletne strani racemarket.net in njenih vsebin.
  • 8.5. Racemarket.net ne odgovarja za nobeno škodo in izgube (med drugim tudi za škodo zaradi izgube dobička, odškodnine, zaupnosti in kršitve podatkov), ki izhajajo iz pogodbe, prekrška ali kako drugače iz vaše uporabe ali nezmožnosti uporabe spletnega mesta ali katere koli vsebine ali iz kakršnega koli dejanja, ki je posledica uporabe spletnega mesta ali katere koli njegove vsebine (ali opustitve dejanja), vključno s kršitvami pravic tretjih oseb, ki izhajajo iz vaše uporabe vsebine, goljufijo, smrtjo in drugimi izgubami, ki jih veljavna zakonodaja ne more izključiti ali omejiti. Vse transakcije in vsi dogovori med kupci in prodajalci se izvajajo izključno na lastno odgovornost, racemarket.net se jih ne zaveda, jih ne nadzoruje in ne bo odgovoren za goljufije, zahtevke zaradi goljufij in druge podobne neprijetnosti, do katerih lahko pride med dvema strankama zaradi uporabe spletnega mesta ali katere koli njegove vsebine.
  • 8.6. Povezave na spletni strani do spletnih strani tretjih strank so na voljo izključno za vaše udobje. Če uporabljate te povezave, boste zapustili spletno stran. Racemarket.net ni pregledal teh spletnih strani tretjih oseb in ne nadzoruje in ni odgovorna za te spletne strani ali njihovih vsebine ali razpoložljivosti. Racemarket.net zato ne potrjuje in ne daje nobenega zagotovila o njih, ali kateremkoli materialu, ki ga najdete na njih, ali kakršne koli rezultate, ki se lahko pridobijo z njihovo uporabo. Če se odločite za dostop do spletnih strani tretjih oseb, povezanih s spletne strani, to storite izključno na lastno odgovornost. Prosimo, upoštevajte, da Racemarket.net ne daje nobene garancije, da bodo povezave do spletnih strani tretjih oseb na spletni strani posebej označene.
  • 8.7. Spletna stran lahko vsebuje povezave do spletnih strani tretjih oseb, kjer lahko kupite predmete. Zavedate se, da pri nakupu s spletne strani tretje osebe, ko vstopijo v pogodbo s tretjo stranko na lastno odgovornost in bo Racemarket.net nosi nobene odgovornosti za to pogodbo. Prosimo, upoštevajte, da lahko tretje stranke delovanje teh nakupovalnih mest s sklicevanjem na ime spletne strani, vendar to ne pomeni, da so pri Racemarket.net odgovorni za svoje ravnanje ali vseh pogodbah, ki jih sklenejo z njimi.
  • 8.8. Spletna stran lahko vsebuje oglaševanje in sponzorstva. Racemarket.net ni odgovoren za vsebino, ki je na postavljena na mestih oglaševanja in ne daje garancije, da tam ne bo oglaševanja vaše konkurence.
  • 8.9. Provizijska prodaja - vsi predmeti, ki se ponujajo v okviru storitve "provizijske prodaje" in so navedeni pod imeni računov, ki vključujejo "racemarket" ("Racemarket Sales", npr.), oglašujejo predmete v lasti strank, ki jih Racemarket ni pregledal in ne ve, kje so in v kakšnem stanju, razen informacij, prejetih od lastnika samega. Racemarket ne odgovarja za morebitno škodo in izgube ter ne zagotavlja nobenih jamstev (velja člen 8.5). Lastnik je odgovoren za potrditev točnosti oglasa in komunikacije, medtem ko se mora kupec pred kakršnim koli plačilom seznaniti z vsemi podrobnostmi o ponujenem blagu, vključenem v prodajo. Morebitne spore rešujeta kupec in prodajalec brez vpletanja podjetja racemarket.

9. Prekinitev dostopa do strani in njene funkcionalnosti

  • 9.1. Če iz kakršnega koli razloga, Racemarket.net meni, da ne izpolnjujete določil skladnih s pravili in pogoji, lahko po svoji lastni presoji, začasno prekliče ali ukine vaš dostop na vse ali nekatere spletne strani takoj in brez prehodnega obvestila.
  • 9.2. Brez poseganja v določbe iz točke 10, se strinjate, da boste spletnemu mestu in njegovim upraviteljem nadomestili škodo, izgubo in zahtevke (vključno s sodnimi stroški), ki izhajajo iz vaše uporabe spletne strani in racemarket.net materiala (ali tretje osebe, ki uporablja vaš račun) in vključuje, a ne omejuje, na vsakršno izjavo, prispevek ali ostalo vsebino objavljeno na spletnem mestu racemarket.net.
  • 9.3. Če je vaš oglas / vaši oglasi / vaš račun ukinjen, niste upravičeni do povračila že plačanih storitev in preostanka vaših točk na računu.

10. Omejitev odgovornosti

  • 10.1. Racemarket.net ni odgovoren za nobeno izgubo ali škodo, povzročeno z uporabo strani racemarket.net ali njenih uslužbencev. (več v točki 8.5)

11. Oddaj ponudbo

  • 11.1 "Predloži ponudbo" je funkcija, ki jo lahko uporabijo uporabniki - potencialni kupci, da oddajo svojo ponudbo za nakup izdelka, ki je na oglasniku.
  • 11.2. Za vašo uporabo funkcionalnosti veljajo naslednji pogoji uporabe, opisani v 11. členu, ki ste jih zakonsko zavezani sprejeti skupaj z drugimi določbami, ki vplivajo na splošno uporabo spletnega mesta.
  • 11.3. Prodajalec lahko omogoči funkcijo tako, da med oddajo oglasa ali poznejšim urejanjem izbere možnost »omogoči dajanje ponudbe«. Z omogočanjem funkcionalnosti se prodajalec strinja, da bo upošteval pravila, navedene v oddelku 11.2. Ko je izbrana možnost omogočena, dobi oglas gumb "oddaj ponudbo", s katerim lahko uporabniki (potencialni kupci) oddajo svoje ponudbe za nakup blaga, ki je v oglasu. Kupci se s predložitvijo ponudbe strinjajo, da bodo upoštevali pogoje in pravila. Prodajalec lahko pregleda vse prejete ponudbe v svojem uporabniškem računu na zavihku "Ponudba" in se lahko odloči, da bo "zavrnil" tiste, za katere meni, da niso primerni, ali "sprejel" tisto, ki je.
    Ko je sprejeta, je kupec, ki je predložil sprejeto ponudbo, obveščen po e -pošti in ima na voljo do 48 ur, da svojo resnost dokaže z nalaganjem predlaganega zneska na varen depozitni račun. Če kupec tega ne stori, lahko prodajalec sprejme drugo ponudbo (če je primerna), vendar mora prvega kupca jasno obvestiti, da njegova ponudba ni več veljavna. Če tega ne storite, lahko kupec pozneje vplača depozit, ki ga lahko po pogojih ponudnika depozita povrne, vendar mu bodo zaračunane depozitne pristojbine, ki se ne vračajo in lahko za kupca nastane škoda, za katero ne moremo prevzeti odgovornosti.
    Če kupec ne izpolni svoje ponudbe pravočasno in ne navede razloga za to, kupec ne bo več mogel oddati ponudb na vseh oglasnikih, vidnih v omrežju racemarket.
    Ko kupec opravi plačilo in začne postopek depozita, je na prodajalcu in kupcu, da se pogovorita o nadaljnjih podrobnostih, prodajni pogodbi, prevzemu ali dostavi, v te dogovore pa racemarket ni udeležen in se jih ne zaveda.
  • 11.5. Prodajalec je odgovoren za potrditev točnosti oglasa, kupec pa se mora seznaniti z vsemi podrobnostmi o ponujenem blagu, vključenem v prodajo. Racemarket ni udeležen ali vključen v pogodbo med prodajalcem in kupcem, ni seznanjen s stanjem blaga in ne opravlja nobenih pregledov avtomobilov in delov, ki jih ponujajo uporabniki. Racemarket ne more biti odgovoren za kakršen koli spor, izgubo ali škodo, ki je posledica napačnega opisa prodajalca ali njegovih (napačnih) prevodov na drugih trgih.
  • 11.6. Depozit: za zaščito obeh strank ("prodajalec" in "kupec") se vsa plačila za sprejete ponudbe obdelujejo prek trustshare in zanje veljajo njihovi pogoji in določila. S predložitvijo ali sprejetjem ponudbe se obe strani strinjata, da bo za dokončanje plačila uporabljen depozit. Prodajalec pri tem nima stroškov, kupec pa mora plačati pristojbino v višini 3% dogovorjenega zneska prodaje s prvim depozitom. Pristojbine se ne vračajo. Pri plačilu v različnih valutah lahko pride do nekaterih sprememb v znesku zaradi menjalnega tečaja, ki ga zagotavlja storitev depozita in v skladu z njihovimi pogoji in določili. V primeru, da depozit ni uporabljen, je racemarket upravičen do provizije v višini 5% dogovorjenega zneska, ki ga mora plačati prodajalec. Omrežje Racemarket.net ni odgovorno niti neposredno vključeno v transakcije, obdelane prek Trustshare kot rezultat dogovora prek našega omrežja. Postopek plačila lahko vsebuje blagovno znamko racemarket, vključno z logotipom za namen legitimnosti, in blagovno znamko racemarket v polju za plačilo "do" za zaščito identitete prodajalca, vendar omrežje racemarket nikoli ni prejemnik depozita, trustshare je.
  • 11.7. Vsak spor se reši med kupcem in prodajalcem brez sodelovanja racemarket upraviteljev.
  • 11.8. Osebni podatki, predloženi v obrazcu ponudbe, bodo uporabljeni samo za namene ponudbe, jih bo pregledala ekipa racemarket in poslala prodajalcu, ne bodo pa posredovani tretjim osebam.

Spremembe teh pogojev in pravil

Racemarket.net si pridržuje pravico do sprememb teh pogojev & pravil. Te spremembe postanejo veljavne takoj po javni objavi sprememb na tej strani. Z nadalnjo uporabo strani se strinjate z vsemi spremembami pravil, zato vam svetujemo, da občasno preverite zavihek s pogoji in pravili. Zadnja posodobitev dokumenta je bila v januarju 2024.


Politika o zasebnosti

Spodnja politika o zasebnosti opisuje način po katerem racemarket.net zbira, uporablja in vzdržuje podatke, ki jih zbere od uporabnikov spletnega mesta si.racemarket.net. Ta politika zasebnosti velja za stran in vse produkte in storitve, ki jih ponuja racemarket.net.

Osebne informacije
Upravitelj lahko zbira osebne podatke od uporabnikov na različne načine, vključno z, toda ne omejeno na, uporabnikov obisk strani, registracijo in v povezavi z ostalimi aktivnostmi na strani. Uporabnik lahko posreduje ime, elektronski naslov, telefonsko številko pri registraciji. Uporabnik pa lahko stran obišče anonimno, osebne podatke o uporabniku bo upravitelj zbiral le, če jih ti prostovoljno posredujejo. Uporabnik lahko kadarkoli zavrne možnost posredovanja osebnih podatkov, a to mu lahko onemogoči uporabo določenih funkcionalnosti strani. Določene informacije (uporabniško ime, lokacija) lahko upravitelj uporabi za namen promocije (reference) trenutnih uporabnikov. Zbrane osebne podatke bomo varovali v skladu z ZVOP-1, ZVOP-2, ZPT-1B in GDPR. Nekateri osebni podatki, ki jih vnesete v vaš uporabniški račun, bodo javno prikazani v oglasih in v vašem javnem profilu. Uporabnik ima pravico do izbrisa vseh podatkov in oglasov tako, da v uporabniškem meniju izbere možnost "izbriši račun" ali nas kontaktira z zahtevo na info@racemarket.net, kar velja tudi za prenos/izvoz vseh podatkov, ki ga lahko uporabnik zahteva.

Zbiranje nepersonaliziranih podatkov
Upravitelj lahko zbira nepersonalizirane podatke o uporabnikih ob interakciji s stranjo, vendar le v primeru, ko mu uporabnik to izrecno dovoli s klikom na "Sprejmi" piškotke. Ti podatki so lahko ime brskalnika, operacijski sistem, ponudnik interneta in ostali tehnični podatki. Ti podatki so anonimizirani in prek njih ni mogoče določiti posameznika.

Piškotki
Naše spletno mesto lahko uporablja "piškotke" za izboljšanje uporabniške izkušnje. Spletni brskalnik uporabnika na njegov trdi disk naloži piškotke za namene vodenja evidence in včasih za sledenje informacijam o njem. Samo nujno potrebni piškotki, ki so potrebni za osnovne funkcionalnosti spletnega mesta, se namestijo samodejno in ne zahtevajo soglasja Uporabnika, medtem ko se drugi (tretje osebe) namestijo samodejno, vendar se ne uporabljajo na naših tržnicah. Uporabnik lahko svoj spletni brskalnik nastavi tako, da zavrne piškotke ali da vas opozori na pošiljanje piškotkov. Če to stori, mora upoštevati, da nekateri deli spletnega mesta morda ne bodo pravilno delovali.
Za spremljanje analitičnih informacij uporabljamo program Matomo, ki ne uporablja in ne shranjuje piškotkov ter anonimizira informacije o obiskovalcih, vsi podatki pa so shranjeni v naših strežnikih in do njih ne more dostopati nobena tretja oseba (več v nadaljevanju v razdelku o ponudnikih storitev).

NUJNI
IME IZDAJATELJ NAMEN VELJAVNOST
osclass racemarket.net Sejni piškotek, uporabljen za osnovni prikaz strani. Seja
 
DRUGI VIRI
IME IZDAJATELJ NAMEN VELJAVNOST
cookieconsent_status racemarket.net Uporabljen za shranjevanje vaše odločitve glede piškotkov. 1 leto


Kako uporabimo zbrane informacije
racemarket.net lahko zbira in uporablja uporabnikove osebne informacije v naslednje namene:
- Za izboljšanje uporabnikove izkušnje
Informacije ki jih posredujete, nam pomagajo pri hitrejšem odzivu na težave, ki jih ima uporabnik pri registraciji in uporabi strani.
- Za izboljšanje naše strani
Informacije ki jih posredujete, nam pomagajo pri hitrejšem odzivu na težave in napake na strani.
- Za občasno email obveščanje
Vaše elektronske naslove lahko uporabimo za pošiljanje povpraševanj iz oglasov ter pomembnih obvestil (email novic) o novostih na spletni strani.


Kako poskrbimo za zaščito vaših podatkov
Uporabljamo zbiranje ustreznih podatkov, shranjevanje in obdelavo s postopki in varnostni ukrepi za zaščito pred nepooblaščenim dostopom, spreminjanjem, razkritjem ali uničenje osebnih podatkov, uporabniškega imena, gesla in ostalih podatkov, shranjenih na naši spletni strani. Vaš email naslov zaščitimo pred nezaželeno pošto ali prevarami, tako da ga nikjer javno ne prikažemo.

Varovanje osebnih podatkov
Spletna stran ne prodaja, deli ali posreduje nobenih osebnih podatkov tretjim osebam. Racemarket.net lahko posreduje generične demografske in statistične nepersonalizirane podatke oglaševalcem in poslovnim partnerjem. Racemarket.net lahko deli oglase, ki vsebujejo vaše javno vidne osebne podatke na socialnih omrežjih z namenom večjega dosega in boljše možnosti prodaje.

Zagotavljanje spletnih storitev in spletnega gostovanja
. Za varno in učinkovito zagotavljanje naših spletnih storitev uporabljamo storitve enega ali več ponudnikov spletnega gostovanja, s katerih strežnikov (ali strežnikov, ki jih upravljajo) je mogoče dostopati do spletne ponudbe. V te namene lahko uporabljamo storitve infrastrukture in platforme, računalniške zmogljivosti, prostor za shranjevanje in storitve podatkovnih zbirk, pa tudi varnostne storitve in storitve tehničnega vzdrževanja.
Podatki, ki se obdelujejo v okviru zagotavljanja ponudbe gostovanja, lahko vključujejo vse informacije v zvezi z uporabniki naše spletne ponudbe, ki nastanejo v okviru uporabe in komunikacije. To redno vključuje naslov IP, ki je potreben, da se lahko vsebina spletne ponudbe dostavi brskalnikom, in vse vnose v okviru naše spletne ponudbe ali s spletnih strani.
Pošiljanje in gostovanje elektronske pošte: Storitve spletnega gostovanja, ki jih uporabljamo, vključujejo tudi pošiljanje, sprejemanje in shranjevanje e-pošte. V te namene se obdelujejo naslovi prejemnikov in pošiljateljev ter dodatne informacije o pošiljanju e-pošte (npr. vključeni ponudniki) in vsebina zadevnih e-poštnih sporočil. Zgoraj navedeni podatki se lahko obdelujejo tudi za namene odkrivanja SPAM-a. Upoštevajte, da se e-poštna sporočila na internetu običajno ne pošiljajo šifrirano. Elektronska sporočila so praviloma šifrirana med prenosom, vendar (razen če se uporablja tako imenovana metoda šifriranja od konca do konca) ne na strežnikih, s katerih se pošiljajo in prejemajo. Zato ne moremo prevzeti nobene odgovornosti za prenosno pot elektronskih sporočil med pošiljateljem in prejemom na našem strežniku.
.

Zbiranje podatkov o dostopu in dnevniških datotek: Sami (ali naš ponudnik spletnega gostovanja) zbiramo podatke o vsakem dostopu do strežnika (tako imenovane dnevniške datoteke strežnika). Strežniške dnevniške datoteke lahko vključujejo naslov in ime spletnih strani in datotek, do katerih se dostopa, datum in čas dostopa, količino prenesenih podatkov, obvestilo o uspešnem dostopu, vrsto in različico brskalnika, operacijski sistem uporabnika, referenčni URL (predhodno obiskana stran) ter praviloma naslove IP in ponudnika, ki je zahteval dostop.
Strežniške dnevniške datoteke se lahko uporabljajo po eni strani v varnostne namene, npr. za preprečevanje preobremenitve strežnika (zlasti v primeru zlorab, t. i. napadov DDoS), po drugi strani pa za zagotavljanje izkoriščenosti strežnikov in njihove stabilnosti.


Uporabljene storitve in ponudniki storitev:
Matomo: naši analitični podatki temeljijo na platformi Matomo, ki je vodilna odprtokodna analitična platforma, ki zagotavlja ustrezen in zanesljiv vpogled v vedenje uporabnikov. Podatki in informacije, ki jih zbira Matomo, so v 100-odstotni lasti in pod nadzorom podjetja racemarket. To zagotavlja skladnost s strogimi predpisi in zakoni o zasebnosti. Za dodatno zaščito vaše zasebnosti ne uporabljamo piškotkov za sledenje analitičnim podatkom. Matomo uporablja več kot 1 000 000 spletnih mest po vsem svetu, vključno z velikimi korporacijami, MSP, vladami in neprofitnimi organizacijami, in je skladen z GDPR, CNIL, HIPAA, CCPA, LGPD, PECR in ADPA. Vsi prejeti podatki so anonimizirani, ne uporabljajo piškotkov, podatki so shranjeni na naših strežnikih v Sloveniji v EU in so dostopni le pooblaščencu za varstvo podatkov racemarket. Zagotavljamo popolno skladnost z GDPR, saj so podatki varni in se ne uporabljajo za noben drug namen razen za analitiko. Več informacij na matomo.org.
YouTube: družbeno omrežje; ponudnik storitev: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska; matična družba: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA; politika zasebnosti: https://policies.google.com/privacy; zasebnostni ščit (zagotavljanje ravni varstva podatkov pri obdelavi podatkov v ZDA): https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active; odjava: https://adssettings.google.com/authenticated.

Google Fonts: Integriramo pisave ("Google Fonts") ponudnika Google, pri čemer se uporabniški podatki uporabljajo izključno za prikaz pisav v uporabnikovem brskalniku. Integracija temelji na naših zakonitih interesih za tehnično varno, brez vzdrževanja in učinkovito uporabo pisav, njihovo enotno predstavitev ter upoštevanje morebitnih licenčnih omejitev za njihovo integracijo. Ponudnik storitev: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska, matična družba: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA; spletna stran: https://fonts.google.com/; politika zasebnosti: https://policies.google.com/privacy; zasebnostni ščit (zagotavljanje ravni varstva podatkov pri obdelavi podatkov v ZDA): https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TRkEAAW&status=Active.

. ReCaptcha: Integriramo funkcijo "ReCaptcha" za zaznavanje botov, npr. pri vnosu podatkov v spletne obrazce. Za razlikovanje ljudi od botov se ovrednotijo vedenjski podatki uporabnikov (npr. premiki miške ali poizvedbe). Ponudnik storitev: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska, matična družba: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA; spletna stran: https://www.google.com/recaptcha/; politika zasebnosti: https://policies.google.com/privacy; zasebnostni ščit (zagotavljanje ravni varstva podatkov pri obdelavi podatkov v ZDA): https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TRkEAAW&status=Active; odjava: Nastavitve za prikazovanje oglaševanja: https://adssettings.google.com/authenticated.

Pravice posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki
. Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate v skladu z GDPR različne pravice, ki izhajajo zlasti iz člena 1. 15 do 18 in 21 Splošne uredbe o varstvu podatkov:
. - Pravica do ugovora: iz razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, imate pravico kadar koli ugovarjati obdelavi osebnih podatkov v zvezi z vami, ki se izvaja na podlagi člena 6(1)(e) ali (f) GDPR; to velja tudi za profiliranje na podlagi teh določb. Če se osebni podatki v zvezi z vami obdelujejo za namen neposrednega trženja, imate pravico kadar koli ugovarjati obdelavi osebnih podatkov v zvezi z vami za namen takega trženja; to velja tudi za profiliranje, če je povezano s takim neposrednim trženjem.
. - Pravica do preklica privolitve: Imate pravico, da kadar koli prekličete dano privolitev.
- Pravica do informacij: imate pravico zahtevati potrditev, ali se zadevni podatki obdelujejo, in prejeti informacije o teh podatkih ter dodatne informacije in kopijo podatkov v skladu z zakonskimi zahtevami.
- Pravica do popravka: v skladu z zakonom imate pravico zahtevati, da se podatki v zvezi z vami dopolnijo ali da se netočni podatki v zvezi z vami popravijo.
- Pravica do izbrisa in omejitve obdelave: V skladu z zakonskimi zahtevami imate pravico zahtevati, da se podatki v zvezi z vami nemudoma izbrišejo, oziroma v skladu z zakonskimi zahtevami zahtevati omejitev obdelave podatkov.
- Pravica do prenosljivosti podatkov: V skladu z zakonskimi zahtevami imate pravico prejeti podatke v zvezi z vami, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, običajni in strojno berljivi obliki ali zahtevati njihov prenos k drugi odgovorni osebi.
- Pritožba nadzornemu organu: Če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši GDPR, imate v skladu z zakonom tudi pravico do pritožbe pri nadzornem organu, zlasti v državi članici vašega običajnega prebivališča, delovnega mesta ali kraja domnevne kršitve.

Bannerji partnerjev
Nekateri bannerji so iz strani naših oglaševalcev in s klikom nanje, se preusmerite na njihovo strani na kateri se lahko naložijo piškotki, ki veljajo do enega meseca.

Spremembe pravil
racemarket.net si pridržuje pravico do spremembe pogojev in pravil. Ko se bo to zgodilo, bo to nakazano s spremembo datuma na dnu strani. Vabimo uporabnike, da pogosto preverite to stran za vse spremembe in tako ostanete obveščeni o tem, kako pomagamo varovati osebne podatke, ki jih zbiramo. Potrjujete in se strinjate, da je vaša odgovornost, da občasno pregledate politiko zasebnosti in se strinjate s spremembami.

Sprejetje teh pravil
Z uporabo te strani se strinjate z zgoraj navedenimi pogoji in pravili. V kolikor se ne strinjate, vas prosimo, da naše strani ne uporabljate. Uporaba strani po morebitnih spremembah splošnih pogojev bo razumljena kot strinjanje s spremembami.

Reševanje sporov Evropska komisija zagotavlja platformo za spletno reševanje sporov (OS): https://ec.europa.eu/consumers/odr.
Naš e-poštni naslov najdete na dnu tega dokumenta.
Nismo pripravljeni ali dolžni sodelovati v postopku reševanja sporov pred potrošniško arbitražo.

Odgovornost za vsebino
Kot ponudnik storitev smo za svoje vsebine na teh straneh odgovorni v skladu s splošnimi zakoni. Nismo dolžni spremljati prenesenih ali shranjenih informacij ali preiskovati okoliščin, ki kažejo na nezakonito dejavnost.
Obveznosti za odstranitev ali blokiranje uporabe informacij v skladu s splošnimi zakoni ostajajo nespremenjene. Vendar je odgovornost v zvezi s tem mogoča šele od trenutka, ko postane znana konkretna kršitev zakona. Če bomo za takšne kršitve izvedeli, bomo ustrezno vsebino nemudoma odstranili.

Odgovornost za povezave Naša ponudba vsebuje povezave do zunanjih spletnih strani tretjih oseb, na katerih vsebino nimamo vpliva. Zato ne moremo prevzeti nobene odgovornosti za te zunanje vsebine. Za vsebino povezanih spletnih strani je vedno odgovoren njihov ponudnik ali upravljavec. Povezane strani so bile v času povezovanja preverjene glede morebitnih pravnih kršitev. V času povezovanja nezakonite vsebine niso bile prepoznane.
Vendar pa stalni nadzor vsebine povezanih strani ni smiseln brez konkretnih dokazov o kršitvi zakona. Če bomo izvedeli za morebitne kršitve, bomo takšne povezave nemudoma odstranili.

Avtorske pravice Za vsebine in dela, ki jih ustvarijo upravljavci spletišča na teh straneh, velja nacionalna zakonodaja o avtorskih pravicah. Za razmnoževanje, obdelavo, distribucijo ali kakršno koli obliko komercializacije takšnega gradiva, ki presega področje uporabe zakona o avtorskih pravicah, je potrebno predhodno pisno soglasje njegovega avtorja ali ustvarjalca. Prenosi in kopije tega spletnega mesta so dovoljeni le za zasebno, nekomercialno uporabo.
Če vsebine na tem spletnem mestu ni ustvaril upravljavec, se spoštujejo avtorske pravice tretjih oseb. Zlasti vsebine tretjih oseb so označene kot take. Če kljub temu opazite kršitev avtorskih pravic, nas o tem ustrezno obvestite. Če bomo izvedeli za kakršne koli kršitve, bomo takšno vsebino nemudoma odstranili.

Kontaktirajte nas

Odgovorna oseba za varstvo podatkov
Jure Krapenc
Ukmarjeva 4
1000 Ljubljana, Slovenija
e-pošta: jure@racemarket.net

V primeru dodatnih vprašanj in nejasnosti nas kontaktirajte:
racemarket.net
info@racemarket.net

Pri prevodu pogojev in pravil je lahko prišlo do morebitnih napak, za uradna pravila jih prosimo preberite v angleščini na racemarket.net
Dokument je bil zadnjič urejen 3.januarja 2024